Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάβαση στο Υψάριο Θάσου


          Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί "απόβαση" στο πανέμορφο νησί της Θάσου. Η κορυφή του Υψάριου της ψηλότερης κορυφής του νησιού με υψόμετρο 1.205 μέτρων αποτελεί την επόμενη ανάβασή μας.
          Το ραντεβού μας αυτή τη φορά είναι πολύ πρωινό, στις 06.00, στο πάρκινγκ του "Motel Natasa". O λόγος είναι να προλάβουμε το ferry των 07.15 από την Κεραμωτή για τον Λιμένα. Από κει με τα αυτοκίνητά μας συνεχίζουμε για το χωριό της Ποταμιάς από όπου θα ξεκινήσουμε και την πορεία μας (υπολογίζουμε κατά τις 08.30). Η πορεία μέχρι την κορυφή με πολύ χαλαρό περπάτημα είναι περίπου ένα τετράωρο. Η επιστροφή μας στο χωριό της Ποταμιάς υπολογίζεται περίπου στις 16.00. Προηγούμενη ορειβατική εμπειρία θεωρείται απαραίτητη.
          Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ανάβασης Ηλία Παγκόπουλο στο 6972233811 ή με τον Γεωργιάδη Βασίλειο στο 6948363078 το αργότερο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, για να δηλώσουν πιο νωρίς συμμετοχή, έτσι ώστε να βρεθεί από πιο μπροστά μία θέση στα αυτοκίνητα αυτών που θα συμμετέχουν στην ανάβαση.
           Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακίδιο πλάτης με αδιάβροχο, αντηλιακή, καπέλο και παγούρι γεμάτο νερό. Να φοράν οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια και να έχουν φρούτα (μπανάνες, μήλα) ξηρούς καρπούς ή και μαύρη σοκολάτα για την περίπτωση υπογλυκαιμίας.
         Η επιστροφή μας από το νησί της Θάσου υπολογίζεται κατά τις 20.00.

        Εφοδιαστείτε με χαμόγελο, καλή διάθεση, αφήστε πίσω τα προβλήματα που σας απασχολούν σε καθημερινή βάση και ελάτε να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας, περπατώντας σε μια πολύ ωραία διαδρομή.



                                                                                                                  Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου