Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δράσεις του τελευταίου τετραμήνου 2014!!!

          Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλο τον κόσμο (ανώνυμο και επώνυμο) που επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Έχουμε την εντύπωση ότι ο κόσμος ζητά αυτήν την επαφή, που του δίνουμε την ευκαιρία να έχει μαζί μας, μέσω των γιορτών Παλιάς Πόλης και το φωτογραφικό υλικό που προβάλλαμε ενισχύει την θέλησή του να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με τη Φύση.
        Το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το Δ.Σ. και έτσι προχωρήσαμε σε ένα διπλό πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της πόλης μας. Εκτός από το κανονικό πρόγραμμα που θα γίνεται ανά δυο βδομάδες με αναβάσεις ίσως και μεγάλου βαθμού δυσκολίας προχωρήσαμε και σε ένα δεύτερο πρόγραμμα που έχει να κάνει με γονείς και παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό θα τρέχει μια Κυριακή μόνο, κάθε μήνα (είναι δοκιμαστικό και αν έχει ανταπόκριση από γονείς και παιδιά θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά σε περισσότερες Κυριακές). Το πρωτοποριακό σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι ότι θα ξεκινάμε την πεζοπορία μας στις 10.00 η ώρα και θα τελειώνουμε λίγο μετά τις 13.00. Θα πεζοπορούμε σε εύκολες διαδρομές και μονοπάτια και το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο σε ότι έχει να κάνει με τη Φύση και την προστασία του περιβάλλοντος και να τον βγάλουμε όσο γίνεται πιο μαλακά έξω από το κρεβάτι και το σπίτι του μια Κυριακή κάθε μήνα, για αρχή.
        Παράλληλα με αυτά τα δύο τα προγράμματα θα επισημοποιήσουμε και την δραστηριότητα της αστροπαρατήρησης βγάζοντας πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δράση σε περιοχή πολύ κοντά στην Ξάνθη και με πρόσβαση ακόμη και με αυτοκίνητο. Μόνο που επειδή δεν θα ξέρουμε αν θα έχει συννεφιά ή όχι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουμε ήδη δηλώσει στο πρόγραμμα θα πρέπει να ενημερώνεστε από αυτό το site για το αν θα πραγματοποιείται τελικά ή όχι και αν δεν πραγματοποιείται ποια θα είναι η επόμενη ημερομηνία τέλεσης της δράσης.
         Και οι τρεις προαναφερθείσες  δράσεις κορυφώνονται το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου με την τέλεση της 2ης Αστροπαρατήρησης Μεγάλου Υψομέτρου. Ανάμεσα στην Παγκόσμια Ημέρα Βουνών (11η Δεκεμβρίου) και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (21 Δεκεμβρίου) με το οποίο καλωσορίζουμε επίσημα και το χειμώνα άλλη μια χρονιά θα είμαστε εκεί για να τιμήσουμε τη Φύση στο σύνολό της παρόλο που θα "κοιμάται". Καλεσμένος μας φέτος θα είναι ο Παύλος Τσιαντός ορειβάτης και σκηνοθέτης. Σκηνοθέτης της ταινίας, ύμνος για την Ελληνική ορειβασία, με τίτλο "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ" στην οποία αφηγείται την πρώτη Ελληνική Αποστολή που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2004. Μόνο που ο Παύλος θα έρθει να μας μιλήσει για όλη του τη ζωή και ως ορειβάτης και ως σκηνοθέτης και έχει να μας πει πολλά και έχουμε να μάθουμε όλοι μας ακόμη πιο πολλά. Την επόμενη μέρα θα είναι μαζί μας στην καθιερωμένη πλέον νυχτερινή πορεία η οποία θα μας οδηγήσει στην παρατήρηση νυχτερινού έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια και όσοι συμμετέχετε θα έχετε την ευχαρίστηση να τον ρωτήσετε και να μάθετε πολλά που αφορούν αποστολές και βουνά του εξωτερικού.
        Όλα αυτά ήταν μια μικρή εισαγωγή για το τι είναι η Ορειβατική Λέσχη, πως σκέφτονται τα μέλη της, οι ανησυχίες που υπάρχουν ανάμεσά μας για τους συμπολίτες μας αλλά και για το ότι διαδραματίζεται στην πόλη μας αλλά και φυσικά για το τι πρέπει να κάνουμε και πως να προσεγγίσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που για κάποιον λόγο δε βγαίνει καθόλου ή έστω λίγο προς τα έξω και δεν μπορεί έτσι να νιώσει τη Φύση να του μιλάει, να την αισθάνεται, να την προστατεύει σαν παιδί του και να την νοιάζεται.

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΘΛΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ (ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ) ΤΡΕΧΩΝΤΑΣ 246 ΧΛΜ. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΕΝΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου