Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η επόμενη δράση μας στα Στενά του Νέστου!!!


Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, θα πραγματοποιήσει την διάσχιση των Στενών του Νέστου με αφετηρία την Γαλάνη και τερματισμό την στάση Κρωμνικού. Το ραντεβού μας δίνεται στις 9.30 το πρωί (και όχι στις 7 όπως λέει το πρόγραμμα) στο parking του Motel Natassa. Όσοι θα συμμετέχετε παρακαλείστε να είστε ακριβείς στην ώρα σας και για  τα ακόλουθα:
- Να έχετε σακίδιο πλάτης στο οποίο μέσα θα έχετε νερό, αδιάβροχο και μαύρη σοκολάτα ή παστέλι για την περίπτωση της υπογλυκαιμίας, φρούτα (πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα).
- Μπουφάν χοντρό με σκούφο και γάντια λόγω του κρύου που έχουμε αυτές τις μέρες στην περιοχή μας και 
- Να φοράτε οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια.

Η διαδρομή θεωρείται εύκολη και προτείνεται και για παιδιά άνω των 10 ετών.

Λίγα λόγια για την διαδρομή:
            Θα ξεκινήσουμε από το Parking της Γαλάνης και θα περπατήσουμε για 5 χιλιόμετρα ακριβώς δίπλα στο ποτάμι μέχρι που να φτάσουμε στη στάση Κρωμνικού εκεί όπου θα κάνουμε και την καλή μας στάση για ξεκούραση. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή από την οποία ήρθαμε. Υπολογίζουμε ότι σε ένα τετράωρο θα έχουμε περπατήσει όλη αυτή τη διασδομή και θα είμαστε εγκαίρως στα σπίτια μας για το μεσημεριανό οικογενειακό γεύμα μας.
             Λόγω του ότι η αγορά θα είναι ανοιχτή την Κυριακή το πρωί αλλά και κάποιων υποχρεώσεων που έχουν μερικά από τα βασικά μέλη της Λέσχης μας αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την διαδρομή σε διαδρομή αρχαρίων και παιδιών για να χαρούμε όλοι την τελευταία διαδρομή του έτους και να την απολαύσουμε μαζί με χαρούμενες παιδικές φωνές στο πιο πολυπερπατημένο μονοπάτι του νομού μας. Εξάλλου είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι σύμμαχός μας και θα είναι ο καταλληλότερος για την Κυριακάτικη δράση μας.


Δηλώστε συμμετοχή στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

                                                                                                                                  Με τιμή

                                                                                                                                   Το Δ.Σ.

1 σχόλιο: