Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ανάβαση στην κορυφή "Στ. Τσακίρης" από τον οικισμό του Μακάριου.


Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Σταύρος Τσακίρης (υψ. 665) γνωστή και ως "Αβγό". Το ραντεβού μας δίνεται στις 9.30 το πρωί (και όχι στις 8 όπως λέει το πρόγραμμα) μπροστά από την Εκκλησιαστική σχολή λίγο πιο πάνω από το περιαστικό άλσος. Όσοι θα συμμετέχετε παρακαλείστε να είστε ακριβείς στην ώρα σας και για  τα ακόλουθα:
- Να έχετε σακίδιο πλάτης στο οποίο μέσα θα έχετε νερό σε μεγάλη ποσότητα διότι στην διαδρομή δεν υπάρχουν βρύσες, αδιάβροχο και μαύρη σοκολάτα ή παστέλι για την περίπτωση της υπογλυκαιμίας, φρούτα (πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα).
- Μπουφάν χοντρό με σκούφο και γάντια λόγω του κρύου που έχουμε αυτές τις μέρες στην περιοχή μας και 
- Να φοράτε οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια.

Η διαδρομή θεωρείται μέτριας δυσκολίας και προτείνεται και για παιδιά άνω των 10 ετών.

Λίγα λόγια για την διαδρομή:
Θα ξεκινήσουμε από την Εκκλησιαστική σχολή. Θα ακολουθήσουμε το κλασικό μονοπάτι για τη κορυφή του "Αβγού" και στη μέση της διαδρομής θα στρίψουμε δεξιά και θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που φεύγει για την κορυφή του Αγίου Γεωργίου (Αχλατ Τσαλ). Στην συνέχεια όταν φτάσουμε στον εγκατελειμένο οικισμό του Μακάριου (αλλιώς Μάκακλαρ) θα ακολουθήσουμε νέα διαδρομή την οποία έχει χαράξει ο Νίκος Σουμάδης η οποία θα μας οδηγήσει στην κορυφή "Σταύρος Τσακίρης" από την πίσω πλευρά. Θα ξεκουραστούμε λίγο στην κορυφή και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε από το κλασικό μονοπάτι. Υπολογίζουμε ότι όλη η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων και πιστεύουμε ότι 3 1/2 ώρες είναι αρκετές για να την πραγματοποιήσουμε και να προλάβουμε να πάμε σπίτια μας για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι σύμμαχός μας και θα είναι ο καταλληλότερος για την Κυριακάτικη δράση μας.


Δηλώστε συμμετοχή στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

                                                                                                                                  Με τιμή

                                                                                                                                   Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου