Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιήσουμε στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα τείχη της Βυζαντινής Ξάνθειας.



       Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης ολοκληρώνει το πρόγραμμά της για παιδιά και γονείς για το έτος 2019, πραγματοποιώντας πραγματοποιώντας πορεία στα τείχη της Βυζαντινής Ξάνθειας. Πιο συγκεκριμένα...

       Έχοντας ως πρώτο μέλημά μας, να βγάλουμε στο βουνό τους μικρούς μας φίλους που είναι και το μέλλον κάθε "Λέσχης", πραγματοποιούμε μια πολύ εποικοδομητική διαδρομή γύρω από τα τείχη της Βυζαντινής Ξάνθειας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε γνωστά τα τείχη σε όσους αποφασίσουν να μας ακολουθήσουν στην Κυριακάτικη αυτή δράση μας αλλά και λόγω του Χριστουγεννιάτικου κλίματος να συμμετέχουμε με στολισμό φυσικού δέντρου πάνω στην διαδρομή.

       Η διαδρομή είναι κυκλική, δε θα χρειαστεί να ανέβουμε σε αυτοκίνητο παρά μόνο για να έρθουμε στο μέρος του ραντεβού και έχει μήκος 3 χλμ μαζί με την επιστροφή και γίνεται αποκλειστικά σε μονοπάτι. Διάρκεια δε μπορούμε να ξέρουμε διότι αμέσως μετά τον στολισμό όποιος θέλει φεύγει και όποιος θέλει κάθεται μέχρι το μεσημεράκι.


      Για το στολισμό μπορούμε να έχουμε κουλουράκια σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου στολιδιού τα οποία θα κρεμάσουμε στο δέντρο και θα τα αφήσουμε για να ταΐσουμε και τα πουλάκια και ότι άλλο στολίδι θέλετε να κρεμάσετε φτιαγμένα όμως από ανακυκλώσιμα υλικά.

       Μπορείτε επίσης να φέρετε μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ότι άλλη Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά μπορείτε να ετοιμάσετε ή και ποτό αν θέλετε τα οποία θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια του στολισμού και την ώρα που θα τραγουδάμε τα κάλαντα έτσι να κάνουμε λίγο τη Φύση να καταλάβει ότι τελικά την σκεφτόμαστε και ότι αισθανόμαστε παιδιά της παρά τα όσα κακά της έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ενώ μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης θα κεράσουν σαλέπι και ζεστό κόκκινο κρασί.

       Ο καιρός σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται μη βροχερός, δείτε τον καιρό εδώ

        Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από το πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη
και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45.

       Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093 730 (Πορφυλλίδου Ιωάννα).

       Τέλος λίγα λόγια για τον εξοπλισμό - ρουχισμό.

- Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Αν δεν υπάρχουν φροντίστε τα αθλητικά παπούτσια που θα φοράν τα παιδιά σας, τουλάχιστον να μην έχουν λιωμένη σόλα.

- Όσον αφορά τα παιδιά καλό είναι να τα φοράτε χοντρό μπουφάν και να έχετε δεύτερο μπλουζάκι για να αλλάξουν όταν θα κάνουμε στάση, σκούφο, γάντια και κασκόλ και να έχουν και από ένα τρίγωνο για τα κάλαντα.

- Στο σακίδιό σας πρέπει να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα.

        Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο πρωινό στην αγκαλιά της Φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου