Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Επισημάνσεις - Συμπεράσματα για το διήμερο των εκδηλώσεων 13-14 Δεκεμβρίου 2013

Κατά την τελευταία συνάντηση που είχαμε σήμερα και τελείωσε πριν από λίγο, ως εκπρόσωποι της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης, για το διήμερο των εκδηλώσεων 13-14 Δεκεμβρίου, που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Βουνών, καταλήξαμε στα εξής συμεράσματα και επισημάνσεις τα οποία ναι μεν τα έχουμε αναφέρει αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να τα ξαναπούμε προκειμένου να λυθεί κάθε απορία των ενδιαφερομένων, για τις εκδηλώσεις, συμπολιτών μας:

Παρασκευή 13-12-2013: 

- Το ραντεβού μας ορίστηκε στις 18.00 το απόγευμα μπροστά από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού για να ξεκινήσουμε την νυχτερινή μας πορεία.
- Οι ενδιααφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ο καθένας ατομικά ΕΝΑΝ ΦΑΚΟ (ΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΣ, ΕΙΤΕ ΚΕΦΑΛΙΟΥ) ΚΑΙ ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΑΝΤΙΑ, ΣΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΚΑΣΚΟΛ.
- Κατά τη διάρκεια της πορείας λόγω των ανεβασμένων σφιγμών θα αισθανόμαστε και θα είμαστε ζεστοί, οπότε το ντύσιμό μας θα πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ. Κατά τη διάρκεια όμως της αστροπαρατήρησης και της παραμονής μας στον ξενώνα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κρύο το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός του ότι δεν θα κινούμαστε έντονα, θα μας κάνει να νομίζουμε ότι έχει περισσότερο κρύο από το κανονικό. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε το χοντρό μπουφάν, το κασκόλ τα γάντια και τον σκούφο προκειμένου να μην έχουμε πρόβλημα.
- Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον ξενώνα o ιδιοκτήτης (κύριος Τελμετίδης Κώστας) έχει παραχωρήσει χώρο στην αυλή του για να τοποθετηθούν τα τηλεσκόπια με τα οποία θα κάνουμε την αστροπαρατήρηση καθώς επίσης θα μας έχει ανοιχτό και τον χώρο που χρησιμοποιεί ως reception ο οποίος διαθέτει τζάκι και θα έχει αρκετή ζέστη για να ζεσταθούν γυναίκες και παιδιά που έχουν σίγουρα περισσότερη ανάγκη. Επίσης στον χώρο μέσα θα υπάρχει τηλεόραση στην οποία θα γίνεται προβολή Ελληνικών ταινιών (ντοκυμαντερ) μηκρού μήκους τις οποίες μας έδωσε την άδεια να τις προβάλλουμε το ΜΕτσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, ίδρυμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι οποίες σχετίζονται με το ορεινό περιβάλλον και προβάλλουν ορεινά χωριά της χώρας μας. Οι ταινίες αυτές 6 τον αριθμό βραβεύτηκαν κατά τον πρώτο Διαγωνισμό που έλαβε χώρα το 2010 και είναι οι ταινίες που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις και άλλες τρεις που βραβεύτηκαν με ειδικό έπαινο για το αντικείμενο το οποίο προβάλλουν.
- Η ώρα επιστροφής για αυτούς που συμμετέχουν στην νυχτερινή πορεία έχει οριστεί να είναι στις 22.00 έτσι ώστε μέχρι τις 23.00 το αργότερο να έχουμε γυρίσει στα σπίτια μας.
- Εναλλακτικά για κάποιους οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στην νυχτερινή πορεία αλλά θέλουν να συμμετέχουν στην αστροπαρατήρηση, υπάρχει και η επιλογή να έρθουν και να φύγουν με το αυτοκίνητό τους ακολουθώντας τον χωματόδρομο (την ίδια πορεία που θα ακολουθήσουν και όσοι συμμετέχουν στην νυχτερινή).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε σχετικά με το αν θα υπάρχουν σύννεφα ή όχι στον ουρανό την ώρα της εκδήλωσης την Παρασκευή τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθότι δίνουν καθαρό καιρό (δίνουν ποσοστό νεφοκάλυψης 16%) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κατά 84% Η ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Σε περίπτωση όμως που κοιτάξετε κατά πάνω και δείτε σύννεφα, μην αποθαρρύνεστε γιατί τουλάχιστον η νυχτερινή πορεία θα γίνει. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ ΤΟΣΟ Η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ (σε περίπτωση συννεφιάς).

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2013:

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την επιτυχημένη προηγούμενη βραδυά (της Παρασκευής) θα σας "" έχει ανοίξει η όρεξη " για αυτό που πρόκειται να δείτε το Σάββατο το βράδυ. 
ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 20 (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ) ο Νίκος Μαγγίτσης (από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη με τόσους άθλους στο ενεργητικό του) και ο συνορειβάτης και σχοινοσύντροφος του Ράιος Γιώργος (ο μελλοντικός Μαγγίτσης) θα σας προβάλλουν και θα σας διηγηθούν σε "πρώτο πρόσωπο" τα κατορθώματά τους. Οι 7 πιό σημαντικές κορυφές του πλανήτη μας, η έρημος Σαχάρα, ο Νότιος Πόλος θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας και θα σας κάνουν να ζήσετε και σεις μαζί τους την κατάκτηση και την διασχισή τους.

ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΑ? ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ SUPER ΔΙΗΜΕΡΟ??  ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου