Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ανάβαση στο Όρος Παπίκιο (υψ. 1.485) της Κομοτηνής


Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, θα εξορμήσει στο όρος Παπίκιο (υψ. 1.485) της Κομοτηνής. Το ραντεβού μας δίνεται στις 7 το πρωί (και όχι στις 6 όπως λέει το πρόγραμμα) στο παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ. αμέσως μετά την γέφυρα Σαμακώβ μπροστά στα γραφεία των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας. Όσοι θα συμμετέχετε παρακαλείστε να είστε ακριβείς στην ώρα σας και για  τα ακόλουθα:
- Να έχετε σακίδιο πλάτης στο οποίο μέσα θα έχετε νερό σε μεγάλη ποσότητα διότι στην διαδρομή δεν υπάρχουν βρύσες, αδιάβροχο και μαύρη σοκολάτα ή παστέλι για την περίπτωση της υπογλυκαιμίας, φρούτα (πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα).
- Μπουφάν χοντρό με σκούφο και γάντια λόγω του κρύου που έχουμε αυτές τις μέρες στην περιοχή μας και 
- Να φοράτε οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια.

Προηγούμενη ορειβατική εμπειρία είναι απαραίτητη.

Λίγα λόγια για την διαδρομή:
Θα ξεκινήσουμε λίγο πιο πάνω από το χωριό Θάμνα (μέχρι εκεί θα πάμε με τα αυτοκίνητά μας). Θα περπατήσουμε μέσα σε δάση βελανιδιάς και οξιάς και λίγο πριν την κορυφή σε αλπικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής θα κάνουμε τη διάσχιση του χιονορέματος και θα ξαναβγούμε στο ίδιο σημείο που αφήσαμε τα οχήματά μας. Η διαδρομή είναι κοντά στα 9 χιλιόμετρα με 700 μέτρα υψομετρικά και εκτιμώμενος χρόνος πραγματοποίησής της είναι 6 ώρες (ανέβα - κατέβα).

Γνωρίζουμε ότι την συγκεκριμένη Κυριακή οι XanthiRunners έχουν την μεγαλύτερη ίσως εκδήλωση (από άποψη συμμετοχών) που γίνεται στην πόλη μας για πρώτη φορά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σαν Λέσχη όμως και εμείς, έχουμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη και φίλους μας και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς γίνεται. Μετά την ακύρωση της προηγούμενης βδομάδας η ανάβαση θα γινόταν αυτήν την Κυριακή οπωσδήποτε και ανεξαρτήτως καιρού. 


Δηλώστε συμμετοχή στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

                                                                                                                                  Με τιμή

                                                                                                                                   Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου