Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ανάβαση στην κορυφή Φινέας την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11η Δεκεμβρίου).


       Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού που είναι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή Φινέας με υψόμετρο 701 μέτρα. Πρόκειται για μια διαδρομή και για μια κορυφή που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη μας και είναι λίγο ψηλότερη από την κορυφή Στ. Τσακίρης (γνωστή και ως Αβγό) που ανεβήκαμε λίγους μήνες πριν κατά την έναρξη του προγράμματος μας για την ορειβατική σεζόν που διανύουμε. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τον χάρτη με τα μονοπάτια και τις κορυφές που υπάρχουν κοντά στην πόλη της Ξάνθης.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

       Το ραντεβού μας δίνεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη. Όσοι θα συμμετέχετε παρακαλείστε να είστε από τις 09.50 στο ραντεβού έτσι ώστε μέχρι τις 10.00 να έχουμε ξεκινήσει την πορεία μας. Θα ξεκινήσουμε κατευθείαν το περπάτημα από το συγκεκριμένο σημείο χωρίς να κάνουμε περαιτέρω χρήση οχημάτων.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε πληροφορίες για την διαδρομή, κάνετε κλικ:  Κορυφή Φινέας

Δηλώστε συμμετοχή στο: +30 6948 363 078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

 Λίγα λόγια για τον εξοπλισμό - ρουχισμό.
- Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.
- Στο σακίδιό σας καλό είναι να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιθανό σύμπτωμα υπογλυκαιμίας.
- Επίσης και μια αλλαξιά ρούχα όπως επίσης σκούφος και γάντια πιστεύουμε ότι θα ήταν απαραίτητα.

Καιρός:  
       Για άλλη μια φορά ο καιρός θα μας κάνει το χατήρι και θα είναι ιδανικός για περπάτημα. Όσοι ενδιαφέρεστε για τον καιρό, κάνετε κλικ: Ο καιρός στο Μακάριο

Υπενθύμιση: 
       Τα προηγούμενα τρία χρόνια για να τιμήσουμε τα αγαπημένα μας βουνά, πραγματοποιούσαμε διήμερο εκδηλώσεων με επίσημο καλεσμένο και με νυχτερινή αστροπαρατήρηση. Είμασταν αν όχι ο πρώτος, σίγουρα πάντως από τους πρώτους συλλόγους που πραγματοποιούσαμε μιά τέτοια κίνηση. Φέτος λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας τον τελευταίο μήνα, αποφασίσαμε ως Δ.Σ. να προβούμε στην μετάθεση του συγκεκριμένου διημέρου τον Μάρτιο διότι σκοπός είναι να κάνουμε κάτι καλό και να το ευχαριστηθούμε όλοι μας και όσοι από εσάς τους συμπολίτες μας το περιμένετε αλλά και τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε τελικά να πραγματοποιήσουμε μόνο μια πορεία την Κυριακή το πρωί.

       Γι αυτό λοιπόν σας περιμένουμε στο Κυριακάτικο ραντεβού μας, για να περάσουμε μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες και αφιερωμένη στα αγαπημένα μας βουνά, μονοπάτια και κορυφές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου