Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. Σαμακώβ - Παναγία Καλαμού



       Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης συνεχίζει το πρόγραμμά της για παιδιά και γονείς πραγματοποιώντας πορεία στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού από την γέφυρα του Σαμακώβ. Πιο συγκεκριμένα...

       Έχοντας ως πρώτο μέλημά μας, να βγάλουμε στο βουνό τους μικρούς μας φίλους που είναι και το μέλλον κάθε "Λέσχης", πραγματοποιούμε μια πολύ ωραία και ευχάριστη διαδρομή σε ένα πολύ ωραίο μονοπάτι που ενώνει τη πόλη της Ξάνθης με το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού. Η διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας έχει μήκος 2 χλμ (5 με την επιστροφή) δηλαδή θα ανέβουμε από μονοπάτι μέσα σε δάσος πεύκων και θα επιστρέψουμε στο ίδιο σημείο από την άσφαλτο. Θα χρειαστούμε περίπου 3 ώρες (πήγαινε - έλα) για να ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία πάντα με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

       Στο τρίωρο που αναφέραμε λίγο πιο πάνω προσθέστε ακόμη μισή με μία ώρα για την ξεκούραση που θα κάνουμε στους τραπεζόπαγκους που υπάρχουν έξω από το μοναστήρι και θα μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για τους σκοπούς που θέλει φέτος να εξυπηρετήσει η λέσχη μας και που θα μπορούσε να βοηθήσει ο καθένας από εσάς που θα μας ακολουθήσετε φέτος είτε είστε μόνοι, είτε με την παρέα σας, είτε με τα μέλη της οικογένειάς σας. Είπαμε σε αυτή την Λέσχη ο καθένας, είτε μεγάλος είτε μικρός, έχει τον ρόλο του.

       Χορηγός της Κυριακάτικης δράσης μας θα είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Αμαδρυάδες, με μια έκπληξη που θα μας περιμένει έξω από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού, όταν φτάσουμε.


       Ο καιρός σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019) αναμένεται καλός, δείτε τον καιρό εδώ

       Δείτε τη διαδρομή με αναλυτική περιγραφή μέσα από την σελίδα των μονοπατιών της περιοχής μας www.leivaditis.gr

        
       Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από τη γέφυρα Σαμακώβ αμέσως μετά το ποτάμι (όπως πηγαίνουμε για το παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ.) και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45. Στη συγκεκριμένη δράση αυτοκίνητα δεν θα χρειαστούν. Από τη Γέφυρα του Σαμακώβ θα ξεκινήσουμε με τα πόδια και θα επιστρέψουμε στο ίδιο μέρος πάλι με τα πόδια.

       Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093 730 (Πορφυλλίδου Ιωάννα).


       Τέλος λίγα λόγια για τον εξοπλισμό - ρουχισμό.

- Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Αν δεν υπάρχουν φροντίστε τα αθλητικά παπούτσια που θα φοράν τα παιδιά σας, τουλάχιστον να μην έχουν λιωμένη σόλα.

- Όσον αφορά τα παιδιά καλό είναι να τα έχετε και δεύτερο μπλουζάκι για να αλλάξουν όταν θα κάνουμε στάση.

- Στο σακίδιό σας πρέπει να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιθανό σύμπτωμα υπογλυκαιμίας.

        Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό με τις οικογένειές σας και όχι μόνο, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου