Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Άλλη μια ωραία δράση πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

       Η παρέα της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης πέρασε άλλη μια ωραία Κυριακή σε μονοπάτι της πόλης μας. Γονείς και παιδιά δώσαμε ραντεβού στην γέφυρα Σαμακώβ και περπατήσαμε το πολύ ωραίο μονοπάτι που οδηγεί στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού. 31 άτομα (εκ των οποίων 16 παιδιά) ανεβήκαμε το πολύ όμορφο μονοπάτι που φρόντισε και ανέδειξε το Δασαρχείο Ξάνθης με προορισμό το συγκεκριμένο μοναστήρι. Στην παρέα μας άλλη μια Κυριακή ήταν οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να επενέβαιναν αν χρειαζόταν.

       Έξω από το μοναστήρι στους τραπεζόπαγκους μας περίμενε ο χορηγός της συγκεκριμένης δράσης που ήταν η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Αμαδρυάδες και μας κέρασαν χυμό τους μικρούς και καφέ τους μεγάλους. Λευτέρη και Νατάσα σας ευχαριστούμε για την γενναιόδωρη χορηγία σας. Πράγματι την χρειαζόμασταν.

       Κατά την παραμονή μας στο χώρο έξω από το μοναστήρι καταφέραμε και φτιάξαμε μια γαιοκρύπτη αφού σε κάθε δραστηριότητά μας είπαμε ότι θα φτιάχνουμε από μία για να μαθαίνουν τα παιδιά την τεχνολογία μέσα από την αγκαλιά της Φύσης.

       Κατά την επιστροφή μας η οποία έγινε πάλι από το μονοπάτι είδαμε προς μεγάλη μας έκπληξη την κίνηση που υπήρχε εκείνα την Κυριακή αφού και άλλο σχολείο όπως και πολλές άλλες οικογένειες το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν την Κυριακάτικη βόλτα τους κάτι που ήταν πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον της πεζοπορίας στον τόπο μας. Καταλήξαμε όλοι ξανά στη γέφυρα από την οποία είχαμε ξεκινήσει, χαρούμενοι και λίγο περισσότερο γυμνασμένοι στα σπίτια μας έχοντας περάσει άλλη μια όμορφη Κυριακή.

       Ανανεώνουμε λοιπόν μαζί σας το ραντεβού μας για την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με διαδρομή που θα γίνει στην περιοχή του Λυκοδρομίου (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν θα πλησιάζει ο καιρός με νέο Δελτίο Τύπου) με σκοπό στο τέλος της διαδρομής να υποστηρίξουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του συγκεκριμένου χωριού που θα πραγματοποιήσει την "Κυριακή της αυγόφετας" στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

       Επίσης από τώρα σας προετοιμάζουμε για την βραδιά "Πατέρα - γιου" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ 15 Νοεμβρίου 2019 στο κατασκηνωτικό κέντρο προσκόπων στον Γέρακα Ξάνθης. Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη δράση θα ανακοινώσουμε αρχές Νοεμβρίου.

       Σας αφήνουμε με φωτογραφικό υλικό της δράσης που σας προαναφέραμε και σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο εορταστικό και επετειακό τριήμερο. Καλά να περνάτε!!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου