Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την κατάκτηση του Έβερεστ

        Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 16 Μαίου 2014 η εκδήλωση της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης για τα 10 χρόνια από την κατάκτηση της "Στέγης του Κόσμου" από την πρώτη επίσημη Ελληνική αποστολή. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το γραφείο εναλλακτικού Τουρισμού Riverland
        Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε ως εξής:
        Στις 18.00 ξεκίνησε η πορεία για τα Στενά του Νέστου. Μια χαλαρή πορεία δίπλα στο ποτάμι την καλύτερη ίσως περίοδο της ημέρας, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Οι ήχοι της φύσης, των πουλιών και του νερού δημιούργησαν έναν απιστευτό συνδυασμό σκέψεων, συναισθημάτων και χρωμάτων που όλα υποδύκνειαν τη Φύση και το τι μπορεί να προσφέρει σε καθέναν από μας όταν τη σεβόμαστε και την προσέχουμε. Αμέσως μετά την πορεία που τελείωσε στις 20.30 στήσαμε το σκηνικό της προβολής η οποία ξεκίνησε στις 21.30. Συμμαχός μας ο καιρός. Γύρω  γύρω άστραφτε, όπως το βράδυ που ανέβαιναν οι ορειβάτες μας στην κορυφή του Έβερεστ αλλά ευτυχώς χωρίς να ρίξει ούτε μια σταγόνα. Η ταινία ενθουσίασε τον κόσμο που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και στο φινάλε ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ίσως στο πιο ωραίο μέρος που υπάρχει στον νομό μας.
         Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρεβρέθηκαν χθες και βοήθησαν στο να έχει επιτυχία η εκδήλωσή μας. Τον Ηλία από την Riverland, τον πολιτιστικό σύλλογο Τοξοτών για την παραχώρηση των καθισμάτων, τον Στόικο Σωτήρη για την παραχώρηση μέρους των μηχανημάτων, τον Γιώργο που έχει την καντίνα στο πάρκινγκ, τον καιρό που κρατήθηκε και δεν έριξε ούτε μια σταγόνα και φυσικά τον σκηνοθέτη της ταινίας τον Παύλο Τσιαντό για την άδεια που μας έδωσε να προβάλλουμε αυτό το "Διαμάντι" στην επέτειο των 10 χρόνων.
         Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε στα παιδιά που πραγματοποίησαν αυτό το κατόρθωμα "Πάντα τέτοια" και ο καθένας τους να καταφέρει να σκαρφαλώσει σε όσες 8αρες του έχουν μείνει για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το μεγάλυτερο κατόρθωμα που δεν είναι άλλο από αυτό της κατάκτησης και των 14αρων κορυφών πάνω από 8.000 μέτρα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου