Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στις 16 Μαίου κλείνουν 10 χρόνια από την Ελληνική κατάκτηση του όρους Έβερεστ.


          Το τριήμερο 16-18 Μαίου, είναι ένα τριήμερο ορόσημο για την Ελληνική Ορειβασία. Φέτος κλείνουν 10 χρόνια από την πρώτη πετυχημένη ανάβαση του όρους Έβερεστ, από επίσημη Ελληνική αποστολή. Η κατάκτηση μάλιστα, έγινε από δύο διαφορετικές πλευρές με διαφορά δύο ημερών η μία από την άλλη. Στις 16 μαίου 2004, από την Νότια πλευρά ανέβηκαν 5 ορειβάτες μας: Αντωνόπουλος Αντώνης, Βουτυρόπουλος Γιώργος, Κοτρωνάρος Παναγιώτης (αρχηγός της Αποστολής, από τη Νότια πλευρά, με την ονομασία Hellas Everest 2004), Στύλλας Μιχάλης και Τσιαντός Παύλος. Από την Βόρεια στις 18 Μαίου 2004 άλλοι 3 ορειβάτες μας: Αποστολόπουλος Κώστας, Αργύρης Γιώργος και Τσιάνος Γιώργος ενώ και στις 17 Μαίου είχαμε Ελληνική κατάκτηση, από τον Βολιώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, ο οποίος συμμετείχε σε Διεθνή αποστολή με την ονομασία "Dream Everest Expedition 2004", κατακτώντας ακόμη έναν στόχο που τον έφερε πιό κοντά στο όνειρό του που δεν ήταν άλλο από το να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα πραγματοποιούσε το "7Summit".
     

         Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης σε συνεργασία με το γραφείο εναλλακτικού Τουρισμού Riverland προκειμένου να τιμήσει αυτό το τριήμερο αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτή τη πετυχημένη προσπάθεια κατάκτησης του ψηλότερου βουνού στον πλανήτη μας, θα κάνει προβολή της ταινίας "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ" στο πάρκινγκ των Στενών του Νέστου στην Γαλάνη. Η ταινία αναφέρεται στην προσπάθεια που έγινε από την Νότια πλευρά καθότι ένας από τους ορειβάτες είναι και σκηνοθέτης (Τσιαντός Παύλος) και ανέβασε κάμερες μέχρι την κορυφή κάνοντας έτσι καταγραφή όλης της προσπάθειας, από την σύλληψή της ως ιδέα, μέχρι την κατάκτηση της κορυφής.
      Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 16 Μαίου 2014 στις 20.30 το βράδυ, σας περιμένουμε στο πάρκινγκ της Γαλάνης, προκειμένου να δούμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Όσοι από σας το επιθυμείτε μπορείτε να είσαστε από τις 17.30 στο πάρκινγκ των στενών για μια παραποτάμια βόλτα (θα υπάρχουν μέλη της Λέσχης μας που θα σας περιμένουν) νωρίς το απογευματάκι, λίγο πριν την προβολή.

Πάρτε μια γεύση της ταινίας, βλέποντας το trailer: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου