Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κορυφή Καρά Ολάν (Μαυροπαίδι) με υψόμ. 1.074μ.


       Την Κυριακή στις 29 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιήσουμε την πορεία από τον οικισμό των Κιμμερίων, στην κορυφή Καρά Ολάν με υψόμετρο 1.074μ. Θα φτάσουμε πρώτα στον οικισμό "Πόρτες" από μονοπάτι που ξεκινάει από τα Κιμμέρια και στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι για την κορυφή.

       Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 07.00 π.μ. στο παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ. απέναντι από τα γραφεία των Πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας (μετά την γέφυρα του Σαμακώβ). Απαραίτητη η χρήση ορειβατικών υποδημάτων (μποτάκια) όπως επίσης και σακιδίου πλάτης το οποίο θα περιέχει αδιάβροχο, νερό, μαύρη σοκολάτα ή παστέλι και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανακατεμένα με σταφίδες) ή φρούτα (μήλα, πορτοκάλι κ.λ.π.). Επίσης λόγω του υψομέτρου αλλά και του αέρα που υπάρχει στην κορυφή καλό θα ήταν να έχετε και δεύτερα ζεστά ρούχα. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι που θα χρησιμοποιήσουμε για την άνοδό μας.

Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι σύμμαχός μας, παρά τις βροχές που θα σημειωθούν μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Δείτε εδώ τον καιρό:

Όσοι θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

- Η διαδρομή έχει υψομετρικά πάνω από 1.000 μέτρα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση και η διάρκειά της υπολογίζεται στις 7-8 ώρες.

- Την Κυριακή τα ξημερώματα, αλλάζει η ώρα. Θα πάει μια ώρα μπροστά (χάνουμε μια ώρα ύπνο). Το ραντεβού επομένως που δίνουμε στις 07.00 είναι με την καινούρια ώρα και ίσως να είναι λίγο σκοτεινά, αλλά μέχρι να ξεκινήσουμε το περπάτημα, θα έχει ξημερώσει αρκετά.     

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της ανάβασης και πρόεδρο της Λέσχης, Παγκόπουλο Ηλία στο τηλέφωνο: 6972 233811  

  Το πρόγραμμα  της Λέσχης μας (μέχρι τον Αύγουστο του 2015) διανέμεται δωρεάν ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε και από το blog μας.  Επίσης μπορείτε να έρχεστε σε επαφή μαζί μας μέσω του emailolxanthis@yahoo.gr, αλλά και της σελίδας μας στο facebook με την ονομασία Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης .
        



                                                                                              Με τιμή το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου