Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή στο πρόγραμμα comenius


       Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 συμμετέχει στις εκδηλώσεις του προγράμματος "Comenius" με τίτλο "Ακολουθώντας τα ίχνη των προγόνων μας" που είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και καθηγητών διαφόρων χωρών.

       Η πρόσκληση στη Λέσχη μας, έγινε από τους μαθητές και καθηγητές του 3ου Λυκείου Ξάνθης οι οποίοι αυτές τις μέρες φιλοξενούν τους αντίστοιχους μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Αγγλίας, Δανίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.

       Την Τετάρτη λοιπόν, ύστερα από αίτημα τους, θα πραγματοποιήσουμε την γνωστή νυχτερινή πορεία με αστρο-παρατήρηση η οποία θα γίνει στο γνωστό μέρος της πίστας των Mountainbikers στην περιοχή της "Θηλιάς" που είχαμε πραγματοποιήσει και στις 14 Δεκεμβρίου, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βουνών.

        Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού στις 18.00. Άφιξη στην πίστα των mountaibikers περίπου στις 19.00. Από κει και μετά θα έχουμε μια ώρα αστροπρατήρησης (δηλαδή μέχρι τις 20.00) και τέλος επιστροφή στο μοναστήρι μέχρι τις 21.00 όπου τα παιδιά θα έχουν συνέχεια στο πρόγραμμά τους και γι αυτό τον λόγο, το πρόγραμμα όσον αφορά τις ώρες, θα ακολουθηθεί αυστηρώς.

        Την βραδιά αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές και καθηγητές φιλοξενούμενους και Έλληνες (που συμμετέχουν στο πρόγραμμα), οι γονείς των παιδιών, όσοι από τους συμπολίτες μας το επιθυμούν και φυσικά μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Αν. Μακεδονίας οι οποίοι θα μας κάνουν άλλη μια φορά, μια επιτυχημένη ξενάγηση στον νυχτερινό έναστρο ουρανό, γνωστοποιώντας έτσι στους φιλοξενούμενους του προγράμματος, την δύναμη που είχαν οι πλανήτες και οι αστερισμοί στην καθημερινή ζωή των αρχαίων προγόνων μας, καθώς και την επικράτηση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και σ αυτόν τον τομέα καθότι η ονομασία, παγκοσμίως, του μεγαλύτερου μέρους των κυριότερων αστερισμών και πλανητών απορρέει από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Παράλληλα το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Ξάνθης, θα μας παρέχει Υγειονομική κάλυψη.

        Ο καιρός απ ότι φαίνεται, θα είναι σύμμαχός μας και ελπίζουμε ότι όλοι, μικροί μεγάλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι από την βραδιά που θα τους προσφέρουμε.

Δείτε τον καιρό κάνοντας κλικ, εδώ:

       Απαραιτήτως όσοι ακολουθήσετε τη δράση μας θα πρέπει να έχετε μαζί σας, καλό ρουχισμό (μπουφάν και γάντια), φακό (είτε κεφαλής είτε απλό, να τον κρατάτε στο χέρι) και νερό.

                                                                                                                                   Με τιμή

                                                                                                                                    Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου