Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η Ορειβατική Λέσχη πεζοπορεί στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού και στον οικισμό των Πανερίων.



       Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης συνεχίζει το πρόγραμμά της για παιδιά αλλά και για αρχάριους. Πιο συγκεκριμένα...


Πρόγραμμα για παιδιά με τους γονείς τους...

       Έχοντας ως πρώτο μέλημά μας, να βγάλουμε στο βουνό τους μικρούς μας φίλους που είναι και το μέλλον κάθε "Λέσχης", πραγματοποιούμε μια πολύ ωραία και ευχάριστη διαδρομή μέσα σε δάσος βελανιδιάς. Η συγκεκριμένη διαδρομή ξεκινάει από την γέφυρα Σαμακώβ μέσα από την πόλη της Ξάνθης, μετά το καφέ - εστιατόριο "Κήπος" και αφού περάσουμε τα τελευταία σπίτια της ομώνυμης συνοικίας θα συναντήσουμε μονοπάτι το οποίο μας θα μας οδηγήσει στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού μετά από 3 χιλιόμετρα περπατήματος (περίπου 1 ώρα). Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε από την άσφαλτο ξανά στο σημείο της αρχικής μας συνάντησης. Συνολικά πήγαινε - έλα υπολογίζουμε ότι είναι 6-6,5 χιλιόμετρα και θα χρειαστούμε κοντά στις 3 ώρες μαζί με τις στάσεις.


      Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή στο μικρό πάρκινγκ που υπάρχει αριστερά αμέσως μετά την γέφυρα του Σαμακώβ και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45. Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6948 363 078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι σύμμαχός μας για να περάσουμε ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό...

     Δείτε τον καιρό Eδώ:


Πρόγραμμα για αρχάριους...

      Θα ξεκινήσουμε την διαδρομή από το πάρκινγκ που υπάρχει αμέσως μετά και αριστερά από την γέφυρα Σαμακώβ. Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από τα τελευταία σπίτια της ομώνυμης συνοικίας θα φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς και στην συνέχεια θα συνεχίσουμε προς τον ξενώνα 916 Μountain Resort που είναι λίγο πιο πάνω από την πίστα των Μountain Bikers (θηλιά). Λίγο πιο πάνω από τον ξενώνα θα βρούμε μονοπάτι από το οποίο θα αρχίσει η επιστροφή μας για να ξαναφτάσουμε στο αρχικό σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε δηλαδή στην γέφυρα του Σαμακώβ. Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι 12,5 χιλιόμετρα και θα χρειαστούμε περίπου 5 ώρες για να πραγματοποιήσουμε την κυκλική αυτή διαδρομή.

      Ώρα αναχώρησης είναι η 9η πρωινή από το πάρκινγκ αμέσως μετά την γέφυρα του Σαμακώβ και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 08.45. Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6977 485 479 (Βρεττός Θόδωρος).

     Ο καιρός όπως φαίνεται θα είναι σύμμαχός μας για να περάσουμε ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό...

     Δείτε τον καιρό Eδώ:

Τέλος λίγα λόγια για τον εξοπλισμό - ρουχισμό.

- Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

- Στο σακίδιό σας καλό είναι να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιθανό σύμπτωμα υπογλυκαιμίας.

- Επίσης και μια αλλαξιά ρούχα και ένα ελαφρύ μπουφανάκι πιστεύουμε ότι θα ήταν απαραίτητο..

Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό με τις οικογένειές μας και όχι μόνο, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

                                                                                                                                           Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου