Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Livaditis 5 Summits Expedition


       Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρουμε λίγο από το αίμα μας πίσω. Μετά την "αστοχία" που είχαμε το καλοκαίρι που λόγω έντονων καιρικών φαινομένων δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το "7 Summits" ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε ένα "σφηνάκι" expedition διασχίζοντας τις 5 από τις 7 κορυφές της περιοχής. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ξεκινάμε την πεζοπορία νωρίς το πρωί κατά τις 06.00. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Δασικό εργοτάξιο Ερυμάνθου σε υψόμετρο 1.315 μέτρων.

- Πρώτη κορυφή αναμένεται να είναι η "Μαύρη Πέτρα" με υψόμετρο 1.588 μέτρων την οποία αναμένεται να προσεγγίσουμε μετά από περπάτημα 3 ωρών και 8,5 χιλιόμετρα πεζοπορίας.
Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: Κορυφή Μαύρη Πέτρα.

- Δεύτερη κορυφή τα "Μαλλιά" με υψόμετρο 1.699 μέτρα. Θα χρειαστούμε περίπου 1,5 ώρα για να φτάσουμε και άλλα 5 χιλιόμετρα.

- Τρίτη κορυφή "Γυφτόκαστρο" με υψόμετρο 1.828 μέτρα. Άλλη 1,5 ώρα και 4 χιλιόμετρα πεζοπορίας.

- Τέταρτη κορυφή "Τσίχλα ή Διχάλα¨ με υψόμετρο 1.752 μέτρα. Σε 1 ώρα και 2 χιλιόμετρα.
Περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή των 3 τελευταίων κορυφών δείτε εδώ: Κορυφές - Τσίχλα - Γυφτόκαστρο - Μαλλιά.

- Πέμπτη κορυφή "Χαιντού ή Δρυμός". Περίπου 2,5 ώρες και 7,5 χιλιόμετρα ακόμη. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: Κορυφή Χαιντού

- Τέλος μένουν τα τελευταία 3 χιλιόμετρα που θα χρειαστούν περίπου 1,5 ώρα για να γίνουν και θα μας οδηγήσουν ξανά στα αυτοκίνητά μας στο Δασικό Εργοτάξιο Ερυμάνθου.

Συνολικά λοιπόν υπολογίζουμε ότι η διαδρομή είναι κοντά στα 30 χιλιόμετρα και θα τα κάνουμε σε 11 ώρες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: H ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΑΤΟΜΑ.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6948 363 078 (Γεωργιάδης Βασίλης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

- Φακό κεφαλής (να κάνετε έλεγχο τις μπαταρίες σας πιο μπροστά, πρέπει να είναι καινούριες)..
- Φαγητό (σάντουιτς, σοκολάτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς) και νερό αρκετό για όλη την διαδρομή, διότι δεν θα υπάρξει πουθενά ανεφοδιασμός.
- Αδιάβροχο και χειμερινό τζάκετ, καπέλο καθώς και κασκόλ, γάντια, γυαλιά ηλίου και αντιλιακό (ανάλογα με το τι καιρό θα έχει, ίσως να χρησιμοποιθούν).
- Όσοι ενδιαφέρεστε και είστε από μακρυά μπορείτε να ρθείτε από το Σάββατο διότι θα κάνουμε κράτηση το καταφύγιο του χωριού του Λειβαδίτη (παλιό σχολείο) έτσι ώστε να είστε ξεκούραστοι κατά το ξεκίνημά μας την Κυριακή το πρωί.

- Οικονομική συμμετοχή: Όσοι έρθουν την Κυριακή το πρωί κατευθείαν στο ραντεβού δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι στους διοργανωτές της δράσης, Όσοι κάνουν χρήση του καταφυγίου το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο βράδυ δηλαδή) θα πληρώσουν μόνο την συμμετοχή τους, για την διανυκτέρευσή τους.

Ρίξτε μια ματιά στον καιρό εδώ: Ο καιρός στο Γυφτόκαστρο.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν όλα τα παραπάνω κηρρύτουμαι την αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του "Σφηνάκι" Livaditis 5 Summits Expedition και δίνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή το πρωί 20 Νοεμβρίου 2016, στις 06.00 το πρωί στο Δασικό Εργοτάξιο (Χωριό) Ερυμάνθου.

Σας περιμένουμε για μια ωραία περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου